International Certificate of Competence

ICC

Internationaal Vaarbewijs (ICC)

Het Internationaal Vaarbewijs heb je nodig wanneer je wilt varen in het buitenland. Met een ICC kun je gemakkelijk een boot huren wanneer je op vakantie gaat, en voorkom je problemen over de aansprakelijkheid bij ongevallen op het water. Ook weet je waar je wel en niet mag varen.

 

Soorten vaarbewijzen

Er zijn twee soorten internationale vaarbewijzen, bij Klein Vaarbewijs 1 krijg je het ICC voor binnenwateren en bij Klein Vaarbewijs 2 voor binnen- en kustwateren.

Dus het ICC voor Inland waters is een certificaat dat je verkrijgt op grond van je Klein Vaarbewijs 1, hiermee mag je bijvoorbeeld varen op het Lago Magiore en het Meer van Genève. Voor het ICC Inland and Coastal waters krijg je bij Klein Vaarbewijs 2. Met dit bewijs ben je tevens bevoegd om op de kustwateren te varen van bijvoorbeeld Italië, Spanje, en Kroatië.

Let op: een papieren vaarbewijs, het vaarbewijs in de oude stijl, wordt in veel landen niet erkend. Je kunt dit vaarbewijs tot 1 januari 2016 gratis omzetten in een nieuwe versie. Het nieuwe bewijs heeft het model van een creditcard en is meteen voorzien van het internationaal erkende vaarbewijs (ICC).

Heb je vragen of wil je, je opgeven voor een cursus internationaal vaarbewijs? Neem contact op door te bellen naar
0624589057 (op cursusdagen voor 10 uur of na 16.30 uur) of door een e-mail te sturen naar vaarbewijs@dagcursusvaarbewijs.nl. Je bericht wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Schrijf je in voor de cursus

Een dagcursus vaarbewijs volgen? Wij zorgen ervoor dat jij de juiste kennis krijgt om te slagen.