Vaarbewijs

Examens

 

Examen Vaarbewijs 1 of 2

VOC-Vaaropleiding biedt je een gedegen voorbereiding op het examen Vaarbewijs 1 en 2, want tijdens de eendaagse cursus wordt alle theorie doorgenomen: van de werking van de boot tot diverse voorrangsituaties. Ik bied de snelste en degelijkste manier om je Klein Vaarbewijs te behalen.

 

Voorwaarden voor het Klein Vaarbewijs

Voor beide soorten vaarbewijzen moet je een theorie-examen afleggen. De minimumleeftijd om het vaarbewijs in je bezit te krijgen is 18 jaar. Wel is het mogelijk om onder 18 jaar het examen te doen. Ben je geslaagd, dan krijgt je een certificaat. Deze kun je vanaf je 18e omwisselen voor de echte vaarbewijspas.

Het examen wordt op één van de vijf examenlocaties afgenomen: Alkmaar, Den Bosch, Dordrecht, Zoetermeer, of Zwolle. Je kunt op elke werkdag en soms op een zaterdag het examen afleggen. Schrijf je van te voren in bij www.vamex.nl.

 

Examen Klein Vaarbewijs 1

Het examen Vaarbewijs 1 bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Voor elke vraag kun je 1, 2, of 3 punten behalen. De maximale score is 80 punten en je moet minstens 56 punten (70%) hebben om te slagen voor het Vaarbewijs 1. Voor de vragen heb je een uur de tijd. Je mag verbeteren. Er zijn 4 keuzes per vraag en daar zit niet één belachelijke meer bij. Kijk voor de meest gemaakte fouten op www.vamex.nl/Fouten en voor de inhoud op www.vamex.nl/Inhoud.

 

Examen Klein Vaarbewijs 2

Voor het examen Vaarbewijs 2 krijg je 23 meerkeuzevragen en 2 open navigatievragen. De maximumscore is 50 punten, en om te slagen moet je minstens 35 punten behalen. Voor de vragen heb je 90 minuten de tijd. Zie voor de inhoud op: www.vamex.nl/Inhoud

Informatie aanvragen

Heb je een vraag of wil je meer informatie over een cursus of examen? Neem dan nu contact met ons op.